Katraamme koostuu pääasiassa suomenlampaista, mikä on yksi Suomen ainutlaatuisista alkuperäisroduista. Suomenlampaan liha on ominaisuuksiltaan erityinen sen vähäisen rasvoittumisen vuoksi. Tämä tarkoittaa, ettei rasva marmoroidu lihan sisään, vaan muodostuu sen pinnalle, jolloin se on myös helppo poistaa ruoan valmistuksen yhteydessä. JoutaVillan tuottama liha on lähes poikkeuksetta karitsanlihaa, eli lampaat teurastetaan alle vuoden ikäisenä. Karitsanliha on rakenteeltaan mureaa ja hienosyistä sekä maultaan hieman miedompaa kuin aikuisen lampaan liha. Tilallamme syntyy vuodessa 40-60 karitsaa. Rahtiteurastutamme karitsat pääsääntöisesti kahtena eränä vuodessa, syksyllä ja keväällä. Myymme karitsanlihan suoramyyntinä asiakkaalle ennakkotilausten perusteella. Sovimme asiakkaan kanssa etukäteen lihan noutopaikan ja -ajankohdan.
Karitsanlihasta saa valmistettua monenlaista ruokaa, niin arkeen kuin juhlaan. Eri ruhonosista valmistuu erilaisin menetelmin joko nopeasti valmistettuna kyljyksiä, lihapyöryköitä, filettä tai vaikkapa grilliherkkuja. Mietoon uunilämpöön ”unohtamalla” valmistat karitsanlihasta suussa sulavia pataruokia tai ylikypsää ”Pulled Lambia”. Internetistä löydät runsaasti herkullisia karitsareseptejä moneen makuun, rohkeasti vaan kokkailemaan!
Ruoka-annoksia karitsanlihasta
Hienopaloiteltu karitsanliha